Touch screen integration

Voor Touch screen integration kunt u bij Nottrot terecht: een groot gedeelte van onze monitoren wordt standaard geleverd met touch screen. De aansluitingen welke gebruikt worden zijn RS232 (COM) en USB.  Hieronder staan de eigenschappen en voor- en nadelen van de gebruikte technieken.

Resistive – De meestgebruikte techniek voor touch screenmonitoren is resistive. De 5-wire touch screens bestaan uit een drukgevoelige laag van P.E.T. welke exact de positie bepaalt waar gedrukt wordt.  De resistive touch screens kunnen werken met een lichte druk van vinger, pen of ander voorwerp. Zeer geschikt voor machine industrie of bij kleine drukknoppen. Zie voor uitgebreide specificaties brochure.

Voordelen:

Nadelen:

Projected Capacitive – Touch screen waarbij de sensoren achter het glas geplaatst zijn in een x-y raster. Hierdoor heeft dit touch screen alle voordelen en geen nadelen ten opzichte van andere technieken. De maximale grootte op dit moment van 32″ is de enige beperkende factor. Met dit type is multitouch mogelijk.

Infrarood – puur glas dat op zich geen funtie heeft. De touch wordt geregistreerd door middel van een onderbreking van licht dat vanaf de zijkanten van de monitor komt.  Zeer gechikt voor grote monitoren in publieke ruimtes of voor compleet dichte monitoren.

Voordelen:

Nadelen:

 

Capacitive – Touch screen van puur glas waarop een conductive coating op het aanraakgedeelte is aangebracht. Hierdoor alleen met de vinger te bedienen. Zeer geschikt voor kiosks, gaming en lichte industrie.

Voordelen:

Nadelen:

 

SAW – (Surface accoustic Wave) touch screen van puur glas dat werkt met behuip van geluidsgolven. Touch screen is alleen te bedienen met de vinger.

Voordelen:

Nadelen:

 

Heeft u vragen over touch screen integration? Neem dan a.u.b. contact met ons op!

 

 
  • Engineering

    Engineering is één van onze kernactiviteiten. We willen graag voorop lopen met innovaties, techniek en productiemethoden. We beschikken dan ook over voldoende kennis om

  • Sunlight readable enhancements

    Sunlight readable (daglicht afleesbaar) schermen zijn bedoeld voor buitengebruik of in een omgeving met veel glas zoals op een scheepsbrug. Om schermen geschikt te maken voor

  • Optical bonding

    Bij optical bonding wordt er een gel-laag aangebracht tussen het lcd oppervlak en het glas. Hierdoor is buiten de voordelen van het achterwege blijven van stof en vocht