Monitor zonlicht

Monitor zonlichtAls er op een monitor zonlicht valt, is deze vaak slecht leesbaar. Om de leesbaarheid te vergroten biedt Nottrot verschillende opties voor uw beeldschermen. Zo kunt u in de hijskraan, bij buitengebruik of in de scheepvaart uw display altijd goed aflezen.

Technieken voor een monitor bij zonlicht

Wij bieden verschillende technieken waardoor de monitor goed afleesbaar is in fel zonlicht. Monitoren die voorzien zijn van high bright hebben meer en fellere lampen in het panel. Dit zorgt voor een helderheid van 1000 cd/m2. Doordat er extra lampen worden ingebouwd is de monitor wel dikker, wordt er meer stroom verbruikt en is actieve ventilatie vereist. Bovendien verslechtert het contrast. Een tweede mogelijkheid is transflective. Ook bij deze techniek wordt het panel omgebouwd, waarbi j de lagen voor én achter het lcd worden vervangen. De onderste laag reflecteert het zonlicht waardoor de helderheid ongeveer verdubbeld wordt. Dit levert echter wel minder helderheid op dan bij high bright. Een groot voordeel is dat de monitor geen extra energie verbruikt en het contrast dezelfde omvang behoudt. Ook als de zon niet schijnt geeft het beeldscherm een normaal beeld. Tot slot is er nog optical bonding, waarbij er een gellaag wordt aangebracht tussen het lcd oppervlak en het glas. Het ontbreken van extra lichtbreking is bij deze techniek de belangrijkste eigenschap, waardoor het contrast verhoogd wordt. Bij High bright led wordt de lichtopbrengst verhoogd. Bij led plus Transflective zijn er de voordelen van beide technieken. Aangevuld met optical bonding is dit de ultieme monitor voor gebruik in direct zonlicht.

Contact

Heeft u interesse in onze monitoren die bestand zijn tegen direct zonlicht? Neemt u dan gerust contact met ons op. U bereikt ons via:

Telefoon: +31 162 515458
Fax: +31 162 524510

U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier.

Meer informatie

Op de volgende pagina’s kunt u meer informatie vinden over de verschillende soorten modellen die wij aanbieden:
Monitor achter glas
Led monitor
Industrieel touch screen
High bright
Custom made monitor
Beeldschermen voor schepen
Transflective tft
Touchscreen monitor
Projected capacitive touch screen
Nautische schermen

Stel uw vraag