Projected capacitive touch screen

Projected capacitive touch screenU kunt bij Nottrot ook terecht voor een projected capacitive touch screen. Voor onze monitoren maken wij veelvuldig gebruik van touchscreens. Wij leveren ze altijd met zowel een RS232- als USB-aansluiting.

Werking van het projected capacitive touch screen

Het grote verschil tussen een normaal capacitive en een projected capacitive touchscreen is dat bij de laatstgenoemde achter de glasplaat een zwak elektrisch veld wordt opgebouwd. Bij een normaal capacitief scherm worden op de vier hoeken een zwakke spanning gezet, waardoor het veld over het oppervlak van de touchscreen loopt. Bij een projected capacitive touchscreen wordt door aanraking het elektrische veld beïnvloed. Deze touchscreen variant wordt veelvuldig gebruikt voor onder meer industriële toepassingen. Tevens kan dit touch screen in de Glass bridge gebruikt worden omdat het achter glas werkt. Maar naast de capacitive en projected capacitve touchscreens levert Nottrot nog meer verschillende aanraakschermen. Zo is er de veel gebruikte resistive touchscreen. Deze is relatief goedkoop en zeer nauwkeurig. Daarnaast kunnen wij uw monitoren voorzien van een SAW-touchscreen, die functioneert via geluidsgolven. Dit scherm is alleen te bedienen met de vinger en handschoen. Wel laat dit scherm vrijwel al het licht van de monitor door. Tot slot is er nog de infrarood-variant. Dit scherm werkt doordat het licht dat van de zijkanten komt wordt onderbroken. Dit type touchscreen is leverbaar voor grote monitoren (tot 90 inch).

Contact

Wilt u meer weten over onze projected capacitive touchscreens? Of over een van onze andere producten? Neem dan contact met ons op. U bereikt ons via:

Telefoon: +31 162 515458
Fax: +31 162 524510

U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier.

Meer informatie

Op de volgende pagina’s kunt u meer informatie vinden over de verschillende soorten modellen die wij aanbieden:
Orlaco vervangingsmonitor vantage VM 09
Monitor zonlicht
Marine monitor
Led monitor
IEC60945 monitoren
Dimbare monitor
Camera monitor
Beeldschermen voor schepen
Transflective monitor
Rack Mount monitor

Stel uw vraag