Touchscreen monitor

touchscreen monitorVeel van de door Nottrot gemaakte monitoren bevatten een touchscreen. Als aansluiting maken wij gebruik van een RS232 en USB interface, geschikt voor iedere computer.

Touchscreen monitor varianten

Wij leveren voor onze monitoren verschillende soorten touchscreens. Resistive is de meest gebruikte techniek voor touchscreens. De 5-wire touchscreens bestaan uit een drukgevoelige P.E.T.-laag die precies bepaald waar er gedrukt wordt. Deze schermen werken door een lichte druk van bijvoorbeeld een vinger, pen of een ander voorwerp. Het grote voordeel van deze techniek is dat het goedkoop en zeer nauwkeurig is. Het nadeel is dat veelvuldig drukken op één punt slijtage van de coating tot gevolg heeft en dat hij bij een diepe kras onbruikbaar het touch screen wordt.

Een tweede optie is een capacitive touchscreen. Dit is een touchscreen van puur glas met een conductieve coating op het aanraakgedeelte. Dit touchscreen is alleen met de vinger te bedienen. Dit scherm laat veel licht van de monitor door. Projected capacitive is een techniek die ook in de iPad gebruikt wordt. Het touchgedeelte zit achter het glas waardoor het prima waterdicht te krijgen is. Bovendien is dit type vast gecalibreerd waardoor nooit meer een hercalibratie hoeft plaats te vinden. Ander voordeel is dat het met handschoen etc. te bedienen is. Het is de modernste, maar ook meest kostbare techniek.

Tevens kunt u bij Nottrot een SAW-touchscreen bestellen. Deze variant werkt met behulp van geluidsgolven en is eveneens met de vinger en handschoen te bedienen. Ook dit product laat veel licht door en is en beschikbaar voor beeldschermen van 10 tot 40 inch.

Tot slot kunt u kiezen voor een touchscreen dat werkt via infrarood. De aanraakgevoeligheid wordt geregeld door middel van een onderbreking van het licht dat van de zijkanten komt. Een groot pluspunt is dat deze techniek beschikbaar is voor schermen tot 90 inch. Een nadeel is dat het kostbaar is.

Contact

Wilt u meer weten over de voor u meest geschikte touchscreen monitor, neem dan contact op met ons. Wij kunnen u altijd adviseren en met u meedenken. U bereikt ons via:

Telefoon: +31 162 515458
Fax: +31 162 524510

U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier.

Meer informatie

Op de volgende pagina’s kunt u meer informatie vinden over de verschillende soorten modellen die wij aanbieden:
Resistive touch screen
Projected capacitive touch screen
Nautische schermen
Marine monitor
Led monitor
Industrieel touch screen
Glass bridge
Camera monitor
Beeldschermen voor schepen
Transflective tft

Stel uw vraag